Veckans ord

2021-02-08

Hej!
Under helgen hade vi en givande Vinterhajk med tonårsscouterna. Vi var i Haväng på Österlen då vi trotsade vinterkylan. Ett militärtält med en varm kamin gjorde ändå möjligt för scouterna att hålla värmen under natten.

Nu går vi in i fastans tid under kyrkoåret och på söndag är det Fastlagsöndagen. En tid där texterna handlar om Jesu förberedelse för påskens händelser. Fasta handlar om att avstå och den verkligheten är det många som har erfarit under denna pandemi tid. Men fastan handlar även om den inre reflektionen. Vad tar vi för givet? Vad är viktigt för mig livet? Vad är det vi prioriterar? Dessa frågor får vi ta med oss då vi går in i fastans tid.

Vi fortsätter som vi gjort tidigare med zoom möten på onsdagar och änglakul på zoom under söndagen. Inspelade andakter som följer kyrkoårets tema finns att lyssna på hemsidan.

Ha en bra vecka och Guds frid!
Önskar Sven-Ove Svensson